Sunday, November 16, 2008

Hari Ini DaLaM SeJaRaH....PeNgaLaMaN



Assalamualikum ini adelah satu- satunya pengalaman yang mungkin dan pasti x dapt dilupekan...ia bermula semase ak tgh *d subjek BenT...heee *d bak kate kwan2 ak 8 keajiban dunia berlaku apabila ak *d....emmmm dalm mase ak keseronokan mentelaah Buku Tesk Bent 2, walaupun dalm keadaan yg tenson ka *d gak...heee3 tetibe dengan x di sangke 1 msg masuk....tetapi yg peleknye no 2 ak x kenal...emmm mule2 mals nak layan tetapi tanpe diduge ak lyen gak msg 2 haaa...dlam layn msg 2 timbul tande ? bermacam2 persoalan yg muncul di pust pemikiran aku...ye la dah x tau sape..tp die lak tau name kite...payoh start dari 2 la ak berbalas2 msg ngan seseorang yg menamekan dirinya ana and berasal dari ipoh...so ak pun meletakan name die dalm phone book yg bername ana ipoh....haaa( dah mask perangp ). Ini lah kali pertama ak dapt msg budk popuan yg tetiba nk berkenalan.... yela nak kawn la katekan bak kate ayah ak berkawan biar beribu berkasih biar satu.Makan lame keadaan ini semakim panas dimane si gadis ini ingin berjumper dengan ak...emm oooouuuhi ak dah mule gelabah

yela ape cer nak jumpe2 dah r x kenal lg dah nk jumpe....ak pun mntk la pendapt menbr yg dah usler...haa dieorng bg idea jumpe je la bkn wat ape2 pun....tp sebelum 2 ak dah selidik cam ne die dapt no phon ak....tp silapnya ak bg tau la cam ne ak nk treace die kat roomate ak so diorg kate ok gak so ak pun mulakan operasi dan hasilnya agak memuaskan dimane die di yakini pompuan haaa...new life begin.... tp yg muskil nye bile call x angkt dan kate ade papa kat sebelah...n bile ak x de kat bilik die call dan kate ak x agkat...emmm pelik2 cam ne 2?..dan ia berlalu sehinga ari nih bersamaan ahad 16/11/08.....die nak jumpe tgh ari kat murni ( appartment ak la) die jemput nagn kete papa die ( dtg alone la katenye) emmm...ak pun bersiap2 la...ye la nak jumpe org ,tp bersiap sempoi je la heee :)...ak g la bilik classmate ak saje nak cibuk2 die org bersiap2 gak... suspen gak oiiiih dieorg tau ke?....x ak tnya dieorng nak *d ngan bdk klas kat cubic ade gak dieorg ajak ak tp selepas ak tnya la...ade gak rase cam x d undang tp maybe rase je kut...heee ye ati kuman la katekan...jap dah terbabas lak....so ak balik bilik bdh umah dah kecoh2 ade msg mask n misscall...nak jadi kan cete ade lah kete kuning dekat kete 2 ade macm baba n nyonya nye family la n ade dak pompuan pakai skart...( sbb die kate die mix, ayh die cina mak melayu)..ak tekat x nak g la ble tgk bdak 2...emmm tetiba enset ak berbunyi lgu iris (ringtone la katekkan ) ak mls jerk nk agkt tp agkat gak haaa2...no yg naek 2 lak no ana ipoh adoi dah smpi ke? emm ak dah gelabah nk g ke xnk.( die ade kate nk belanja )..tiba2 ak dengar suare lelaki yg cam kenal je..adoi ak dah terkene rupe2 nye roomate ak jaspal kene kan ak.... ARRRRRRRRRRRRGGGgggggggggghhhhh......bukan marh tp malu...gmbira gak sbb die mmg pandi kene kan org dah la mase 2 die ciap wat video lg2 emmm...malu+ rugi ( kreadit la abih) tapi xpe die kate die belanje makan (jaspal) die kate mkn je ape2 die belanje so ak mule2 nak gready tp itu bkan sifat ak so makn ape yg perut ak mampu je tp berpuluh gak la die kene byar hee2 md la katekan mn ade murah..haaa...2 la kish dan pengalam ak...so moral of the story jgan prcya kat msg pompuan yg kate suke kat kite....haaaa2 n tetapkan iman bile ade dugaan...nasib ak ingat ayh aku kate bsbar ade kebaikannya n kebaikan yg ak dapt adalah pengalam dan dapt makn md secare percuma...HEEE2 lupe lak teme kasih kat jaspal atas pengalam ini n kenyang mkan md td best2.....

4 comments:

SyaZNaN said...

cibis r mir..sampai dalam ni ko nk malukan aku..haha

athirahtaha@athe_athirah said...

hehheheheh..
akhirnye terpedayer juge abe mer..
kuang3..

cik afeera said...

hahaha...tingt time2 study dl...aku kenekan mmbr :p gile cuak mmbr aku tu~!!hahaha

to0n said...

padan muke inche amer...
huhu..kepade kwn2 amer,elok sgt la tue kene kan dak amer ni..
kene kan jek teruk2bia pdn muke die..

dulu kt skula bkn men lg jaguh kampungan die tue...

idop kwn2 amer!!!!!!!!!!!